Voor- en nadelen van HR+++ glas

HR+++ glas staat beter bekend als driedubbel glas. Een isolerend soort glas dat steeds populairder wordt onder de consument. Veel huizen met dubbelglas besluiten over te stappen op driedubbel glas. Driedubbel glas isoleert namelijk tot wel 5 keer beter dan enkelglas, maar zichtbaar is er weinig tot geen verschil tussen dubbel glas als driedubbel glas. Jan Tegel zet de voors en tegens op een rijtje.

Wat is driedubbel glas precies?

Driedubbel glas bestaat uit drie glasplaten, in tegenstelling tot dubbel glas dat uit twee platen bestaat. Meestal zit er een laag stilstaande lucht of edelgas tussen de glasplaten. Dit isoleert uw woning en houdt de warmte binnen. Bij driedubbel glas wordt er vaak edelgas gebruikt om te isoleren. Gemiddeld is driedubbel glas 10 kilogram zwaarder dan dubbelglas per m2. De dikte van het glas zit tussen de 28 millimeter en de 36 millimeter. Gemiddeld gaat driedubbel glas dertig jaar mee. Het doel is om vanaf 2020 driedubbel glas in alle woningen en gebouwen te plaatsen. Dit wegens nieuwe wetten van de EU om energie neutraal te bouwen.

Voordelen

  1. Een groot voordeel aan driedubbel glas is dat het tot 5 keer meer isoleert dan normaal glas.
  2. Er is zichtbaar weinig verschil tussen dubbelglas en driedubbel glas.
  3. Driedubbel glas is geluidsisolerend. Hierdoor k rijgt u minder last van het avondverkeer of bijvoorbeeld de trein die langs uw dorp of stad rijdt.
  4. Uw energierekening zal erg naar beneden gaan doordat u minder energie kwijt bent.
  5. Met dit type glas heeft u minder tot geen condensvorming.
  6. Gaat gemiddeld 10 jaar langer mee dan dubbelglas

Nadelen

  1. Doordat drie dubbel glas in staat is om veel zonlicht op te vangen, is een goede zonwering onmisbaar.
  2. Driedubbel glas is vele malen zwaarder dan dubbelglas, waardoor niet elk kozijn het ruit kan dragen.
  3. Driedubbel glas is dikker dan normaal dubbel glas. Hierdoor past het ruit niet altijd in het profiel

Kosten voor de beglazing en het besparen per jaar

Natuurlijk hangt er aan driedubbel glas een prijskaartje. Dubbelglas is gemiddeld al dik €40 .- euro duurder dan normaal dubbelglas. Gemiddeld betaalt u ongeveer €170.- per m2. Vaak is dit inclusief montage en BTW. Deze prijs is echter afhankelijk van het bedrijf dat uw driedubbel glas in uw kozijnen plaatst. Jaarlijks bespaart u ongeveer €280.- per 20m2 aan energie dankzij uw dubbelglas.

Contact?

Twijfelt u of u kiest voor driedubbel glas? Of weet u niet zeker of uw kozijnen en sponningen geschikt zijn om het zware gewicht te dragen? Of heeft u vragen over een ander soort beglazing dan driedubbel glas? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde glaszetter via www.lunzen.nl. Glashandel Lunzen is u graag van dienst en helpt met uw vragen. Het bedrijf is in heel Nederland binnen 30 minuten op locatie. Dat en de servicegerichte dienstverlening maken Lunzen tot één van de beste glaszetters in het land.