Lekkage badkamer verhelpen

Een badkamerlekkage is nooit prettig. Meestal gebeurt het ook net op de meest onhandige momenten. Wanneer u bijvoorbeeld even geen geld heeft voor een loodgieter, omdat u nog een week of twee moet wachten op uw loon, als er andere onverwachte kosten komen zoals de vaatwasser die vervangen moet worden of misschien een rekening van de school van uw kind? Geluskkig kunt u in de meeste gevallen de lekkage van uw woonkamer zelf verhelpen.

Zoek de bron van de lekkage

Om te beginnen moet u op zoek gaan naar de bron van de lekkage. Zo kunnen de leidingen van de cv-ketel die naar de badkamer lopen lekkage veroorzaken. Controleer of deze vochtig zijn. Zijn het niet de leidingen? Dan kunt u verder zoeken. Slecht voegwerk in de badkamer of loszittende tegels zijn ook grote oorzaken van lekkage. Water kan hierdoor gemakkelijk achter de douchecabine komen. Tegels en voegwerk zijn dan ook grootte oorzaken van badkamerlekkage. Een andere optie is dat de afvoer verstopt is geraakt. Soms wordt het probleem niet in de badkamer zelf veroorzaakt, maar vormen het dak of de dakpannen de oorzaak.

Tegels

Als er kleine scheurtjes in uw tegelwerk zitten, kan er water door naar achteren sijpelen. Hierdoor kan zonder dat u het weet de lijmlaag losweken. U kunt dit ontdekken door zachtjes met de achterkant van uw schroevendraaier tegen de tegeltjes te tikken. Als een tegel hol klinkt, zit er in de meeste gevallen water achter. Vervang dan deze tegel. Ook als de kitrandjes brokkelig en oud zijn, moet u de kit vervangen en nieuwe kit aanbrengen. Als u dit allemaal heeft gedaan, kunt u de rozetten tussen de kraan, muur en het putje controleren. Ook hier mogen geen scheurtjes in zitten.

Leidingen

Waterdruppeltjes aan de leidingen kunnen twee dingen betekenen. Als u net gedoucht heeft, zou het condens kunnen zijn van uw douchebeurt. Echter, als u het vermoeden heeft dat u lekkage heeft, kunt u de waterdruppeltjes beter met een droge handdoek wegvegen. Wacht dan of er nieuwe druppeltjes verschijnen. In dat geval is er sprake van een leidinglekkage. Als er nieuwe druppeltjes verschijnen of er zijn ergens anders op de muur natte plekken zichtbaar, moet u de hoofdkraan dichtdraaien en de loodgieter bellen.

Bel de Bouwbedrijf de Boer

Heeft u naast het opnieuw betegelen en kitten nog last van lekkage? Is de afvoer verstopt en kunt u dit niet zelf verhelpen? Dan kunt u het beste contact opnemen met Bouwbedrijf De Boer. Door jarenlange studie en werkervaringen zijn zij in staat uw vochtproblemen in uw badkamer zo snel mogelijk op te lossen. De Boer staat bekend om zijn expertise op het gebied van badkamerrenovatie en lekkage. Een goede combinatie!