Rolluiken op maat

Heeft u een bestaande woning dan kunt u kiezen tussen een opbouwrolluik of een rolluik dat aan de buitenkant van het huis aangebracht wordt. Hierbij kunt u kiezen voor een rolluik dat binnen de raamopening in de muur naar beneden gaat of een rolluik dat langs de muur naar boven en naar beneden gedraaid kan worden. Die laatste oplossing is het goedkoopst maar aan de buitenkant is dan wel de kast zichtbaar waar het rolluik bij het naar boven gaan in verdwijnt. De andere oplossing is de kast binnen installeren, bovenop het raamkozijn. Aan de buiten kant ziet u dan niets van de kast maar, afhankelijk van de situatie, ziet u binnen de kast wel. Het installeren zal ook duurder uitvallen omdat er meer moet gebeuren. Dit rolluik zal binnen het kozijn vallen zonder dat de kast buiten zichtbaar is. Afhankelijk van de mogelijkheden om de kast binnen zo goed als mogelijk weg te werken is dit de mooiste oplossing.

Opmeten opbouwrolluik

Meet de breedte van het kozijn van muur tot muur op een paar plekken op en neem de kleinste maat die u tegenkomt. Nu heeft u de goede breedte van het rolluik. Meet de hoogte ook op. De leverancier van uw op maat gemaakt opbouwrolluik zal aan de hand van deze gegevens een passend rolluik voor u maken. Bedenk dat iedere leverancier een andere manier heeft om met deze gegevens een passend opbouwrolluik te maken. Voor de lengte is het niet zo erg als er een paar centimeter teveel op de rol zit maar de breedte is wel kritisch. Bij een te grote maat zult u uw rolluik immers niet naar beneden kunnen draaien.

Opmeten buitenrolluik in de raamopening

Als u kiest voor een buitenrolluik in de raamopening in de muur bedenk dan wel dat aan de bovenkant van het raam een deel van het raam wegvalt. Dit is op zich niet erg maar zorgt er wel voor dat u binnen mogelijk tegen een deel van de achterkant van een rolluikkast aankijkt. Ook hier meet u op een aantal plaatsen van muur tot muur de maat op en kiest de kleinst gemeten maat. Daarna meet u de hoogte op. Uw leverancier zal aan de hand van deze gegevens een passen rolluik kunnen maken met voldoende lengte.

Opmeten buitenrolluik op de muur

Bij deze variant wordt zowel de rolluikkast als het rolluik zelf op de muur gemonteerd. Het opmeten luistert hier iets minder nauw omdat er immers geen risico is dat het rolluik niet past of klem gaat lopen bij het laten zakken. Ook hier geeft u de binnenmaten van de breedte en de hoogte door aan uw leverancier. Op basis van die maten zal een passend rolluik gemaakt worden.

Tip: vergelijk offertes

Heeft u het voornemen om rolluiken aan te schaffen? Dan is het verstandig om u goed te verdiepen in de mogelijkheden en prijzen. Een makkelijke manier om de opties op een rijtje te zetten is door diverse offertes aan te vragen. U kunt zelf op zoek gaan naar diverse leveranciers, een andere manier is om gebruik te maken van de offerte-service van Rijkee Zonwering. Via Rijkee uit Den Haag vergelijkt u vrijblijvend maximaal 5 rolluiken offertes. Rijkee werkt vanaf meerdere locaties in het hele land en bevindt zich altijd bij u in de buurt.