Vloer isoleren met Pur

Één van de best presterende isolatiematerialen is toch wel Pur isolatie. Bij Pur isolatie wordt er echter al vrij snel aan alleen spouwmuurisolatie gedacht, maar heeft u er wel eens aan gedacht om Pur onder uw vloer te plaatsen? Pur staat voor polyurethaan. Een schuimsoort wat een samenvoeging is van Polyol en PMDI. Deze combinatie zorgt voor een chemische reactie dat ervoor zorgt dat het vloeistof snel uitzet en een hard schuim vormt.

Uitgehard

De uitharding van Pur isolatie duurt niet heel lang. De isolatielaag is eigenlijk direct na plaatsing al begaanbaar, waardoor u overal gemakkelijk kunt komen. Verder is de isolatielaag naar ongeveer één dag volledig uitgehard. Doordat het ook snel geplaatst is, scheelt dit u zowel tijd als geld.

Nadelen

Een groot nadeel is dat er na het aanbrengen van Pur een chemische lucht kan ontstaan. Veel mensen vergelijken deze geur als een verflucht, wat binnen een paar dagen voor een groot deel is verdwenen. Een ander nadeel is dat Pur zich aan alle bouwmaterialen hecht. Hierdoor is het materiaal moeilijk te verwijderen en te hergebruiken. Verder is het ook niet bepaald milieuvriendelijk, zeker niet in vergelijking met isolatievlokken of schelpen.

Voordelen

De isolatiewaarde van pur is waarschijnlijk één van de hoogste van alle isolatiematerialen. Pur behaalt namelijk een de isolatiewaarde van HR++, wat weer gelijk staat aan een lambdawaarde van 0.023-0.032 W/mk. Ook wordt er geen vocht opgenomen, waardoor de isolatiewaarde vrijwel het zelfde blijft. Verder kan het zowel in kleine als in grote ruimtes gebruikt worden. Ook beschermt het u tegen schimmelvorming op de vloer en rot in het laminaat. Ook hoeft u geen chape te gebruiken als onderlaag, aangezien alle buizen door de Pur isolatie volledig en naadloos afgedekt worden.

Prijzen

De prijs voor pur vloerisolatie wordt bepaald door verschillende factoren. De twee belangrijkste factoren zijn toch wel de dikte en de hoeveelheid oppervlakte. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de afnemer en de snelheid waarbij u het wil plaatsen. Gemiddeld kost Pur vloerisolatie tussen de 8 en de 10 cm ongeveer €16,- terwijl 15 cm pur vloerisolatie ongeveer €20,- kost. U kunt er ook voor kiezen om Pur vloerisolatie zelf te plaatsen, toch wordt het wel afgeraden. Dit komt omdat Pur zoals eerder vermeld een chemisch product is en er daarom voorzichtig mee moet worden gewerkt. Een specialist heeft veel ervaring met het plaatsen van Pur isolatie en weet ook hoe hij het veilig moet doen. Daarbij is het vaak zo dat u meer kosten bespaart door de isolatie aan te laten brengen door een specialist, dan dat u ervoor kiest om het zelf aan te brengen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Via Javo-Isolatie vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan bij isolatiebedrijven uit uw regio. Op die manier heeft u snel een overzicht van de mogelijkheden.