Trap renoveren met vinyl doe-het-zelf

Elke dag wordt hij meerdere keren gebruikt. De trap in uw woning. Als u naar uw slaapkamer wilt of u wilt douchen. U beseft het misschien niet, maar u gebruikt de trap vaker dan u denkt en niet alleen u. Uw mogelijke huisgenoten maken er natuurlijk ook optimaal gebruik van. Hierdoor raakt uw trap echter wel beschadigd en zo af en toe is er dan een traprenovatie nodig. In dit geval heeft u twee keuzes. Of u huurt een expert in traprenovaties in, of u doet het lekker zelf. Met de juiste hulpmiddelen is het namelijk ook best voor u te doen.

Benodigdheden

Sencys schuifmes Primer
Rolmaat 5 meter Plamuur
Trapspin Plamuurmes
Tesa tape zwart Neusprofielen
Vinyl traprenovatie Schroevendraaier
Potlood Ontvettingsmiddel
Doekjes Borstel

Stappenplan

 1. Begin met het verwijderen van uw huidige trapbekleding.
 2. Maak de trap goed schoon en ontvet de treden.
 3. Maak de trap nu schoon met een borstel en een vochtig doekje.
 4. Controleer of de trap goed egaal is. Is dat niet het geval? Plamuur de trap dan om hem egaal te maken.
 5. Meet nu de treden. Als het een rechte trap is, wordt dit niet moeilijk. Zeker niet met de trapspin. Draait de trap wel? Kijk dan met de armen van de spin welke maat je nodig hebt.
 6. Maak met behulp van tape malletjes waar u de vinyl op kunt plakken.
 7. Snijdt de vinyl op maat met behulp van uw sencys schuifmes. Tip: Om verwarring te voorkomen, kunt u de treden nummeren.
 8. Plak ze vervolgens op de treden.
 9. Meet nu de stootborden en snijdt de vinyldelen op maat met uw sencys schuifmes.
 10. Plak tree voor tree twee stroken aan elkaar voor de juiste breedte.
 11. Teken deze weer over en snijdt het langs de zwaaihaak uit.
 12. Schroef nu de neusprofielen vast. Neusprofielen zijn een effectieve afwerking en tegelijkertijd een anti-slip voor alle treden.
 13. Bekleed dit profiel ook met een strook vinyl.
 14. Geniet van uw nieuwe trap!

Trappenspecialisten

Is uw trap hard aan onderhoud toe, maar heeft u zelf geen tijd? Geen nood! Trappenspecialist Van der Kolk kan u de traprenovatie uit handen nemen. Door de jarenlange ervaring van Van der Kolk opgebouwd tijdens vele werkuren, zullen zij uw trap snel kunnen renoveren en opnieuw netjes bekleden. Ook als u het zelf heeft geprobeerd en het niet wilde lukken, is een trappenspecialist de oplossing. Neem snel contact op met de dichtstbijzijnde trappenspecialist bij u in de buurt om te zien wat hij voor u kan betekenen.